Att drabbas av vatten- eller fuktskador är inget som någon husägare, eller hyresvärd vill råka ut för. En vatten- eller fuktskada innebär otroliga kostnader för att komma till rätta med. Skulle det hända behöver du riva upp hela väggar och golv och allt material som har drabbats. När du väl har rivit ut allt gäller det att installera torkare, och det kan ta sin tid innan man har lyckats torka allt material som har drabbats. Det tar tid och det kräver resurser. Förutom att det är onödigt är det även dyrt. Är det då någon hantverkare som har byggt badrummet, köket eller vad det nu är som drabbas av vatten- eller fuktskadan behöver någon komma och rätta till eländet. Då är det så mycket bättre att se till att det inte alls händer.

Så kan du göra om du inte är nöjd med arbetet

Skulle det hända att du inte är nöjd med hantverkaren och det arbete som hon eller han har gjort och du till exempel ser att kvaliteten på arbetet inte alls uppfyller gällande branschregler när det kommer till byggen och renoveringar, finns det Allmänna reklamationsnämnden som du kan vända dig till. Till dem sänder du all sorts dokumentation om det som du inte är nöjd med. De intervjuar inte folk och de kommer inte ut och kontrollerar det som du inte är nöjd med. De fattar alla beslut på de dokument som du sänder in till dem. Därför är det viktigt att du dokumenterar allt som du inte är nöjd med.

Så kan du anlita en byggfirma som du kan lita på

Det är ju alltid bättre att INTE råkar ut för en hantverkare som du inte är nöjd med. Då är det bättre att du är noggrann med valet av hantverkare. Googla till exempel ”byggfirma Stockholm”, eller istället för Stockholm skriver du in den ort där du behöver en byggfirma. Sedan får du förslag på byggfirmor på den ort där du behöver det. Sedan tar du kontakt och begär offerter och referenser. En enkel regel är att om du får ett mycket lågt pris för en tjänst, lär du få det du betalar för. Och även om man betalar ett högre pris är det det ju alltid en risk att du ändå blir missnöjd, men innan du anlitar någon gäller det att du kontrollerar referenser och omdömen för att minska risken att det blir fel och attt du inte blir nöjd. Lycka till!