Välj rätt badrumsporslin

Inför en badrumsrenovering finns mycket att tänka på. Det som man kanske helst själv vill fokusera på, inredningen och detaljerna, är beroende av att andra bitar först faller på plats, som golvbrunn, tätskikt och el. Har du en bra renoveringsfirma som hjälper dig är detta dock inget problem, utan du kan ganska snart börja fundera kring inredningen och hur du vill ha det. När du ska börja planera ditt badrum är badrumsporslinet en bra plats att börja. Badrumsporslinet är i mångt och mycket det som ger ditt badrum karaktär. Vågar du satsa lite i pris och på att hitta bra produkter som verkligen passar in har du gjort mycket för att ditt nya badrum verkligen ska ge en känsla av såväl bekvämlighet som stil och klass.

I ett badrum är det normalt badkar, handfat och WC-stol som ingår i badrumsporslinet. När du valt ut rätt produkter har du en mycket bra grund för ditt badrum och kan utifrån dem enkelt välja rätt stommar, kommoder och andra detaljer. Kanske vill du ha ett inkaklat badkar? Eller ha tvättstället inbyggt i ett skåp? Det finns många variationsmöjligheter när det gäller badrum och badrumsporslin.

Badkar

Det är inte alla som väljer att installera ett badkar när de renoverar badrummet, många anser sig inte ha tid att bada utan väljer att bara installera en duschkabin. Men har du plats ska du definitivt ha ett badkar. Att kunna koppla av i badet efter en lång arbetsdag eller när man kommer hem från en vinterutflykt är guld värt. Att bada är lyx i vardagen, så enkelt är det.

Vill du ha riktig spakänsla i ditt badrum kan du välja ett badkar med massagefunktion. Dessa finns både som singel- och som dubbelbadkar och är försedda med munstycken som ger skön massage åt rygg och ben. Ett sista tips är att inte välja ett för lågt eller för kort badkar, se till att du verkligen får plats i badkaret och att du verkligen kan sjunka ner i det varma vattnet.

Tvättställ

Ett lyxigt och rymligt tvättställ pryder sin plats i varje badrum. Det är både praktiskt och en viktig dekoration, något som många designers uppmärksammat. Många väljer att placera ett skåp under och bygga in tvättstället, men väljer du ett riktigt snyggt handfat kan du gott låta det stå för sig själv och ordna förvaringen på annat sätt. På ett fristående tvättställ kan rören täckas med en mindre front, men det kan också vara snyggt att ha dem fria för en lite råare känsla, särskilt med kopparrör blir det riktigt snyggt. Välj för övrigt alltid ett tvättställ med snålspolande kran, det sparar in både på miljön och på energiförbrukningen.

WC-stol

WC-stolar finns huvudsakligen i två varianter, golv- eller väggmodell. Den vanligaste och billigaste varianten är golvmodellen, som har ett så kallat S-vattenlås under sig. Det gör att den är mycket hållfast och lite lättare att montera. I en vägghängd modell är både vattentanken och vattenlåset dolt i väggen, vilket så klart blir mer elegant. Det gör dessutom ytorna runt och under WC-stolen mer lättstädade. Vägghängda stolar är dock dyrare och kräver installation av en fackman. Precis som med tvättställ finns snålspolande WC-stolar, vilket vi rekommenderar.

Vikten av att välja kvalitet

När du ändå ska passa på att renovera badrummet, välj badrumsporslin av hög kvalitet. Bra kvalitet ser bättre ut, produkterna håller längre och det minskar risken för skador. Dessutom är ett lite lyxigare och mer välbyggt badrum en riktig värdehöjare på din bostad, något du garantera kommer att märka vid en eventuell senare försäljning.