Sommaren är ju väldigt kort. Men det går att med vissa knep använda sin swimming-pool under största delen av året, eller kanske till och med hela året runt.

Längtan efter sommaren kan vissa år bli en stor besvikelse. För ibland är det somrar där temperaturen sällan går upp så högt som man önskar sig. Då kan man önska att man bott på varmare breddgrader, där det går att bada och njuta av sommaren varje dag under många månader.

Men för den som funderar på att skaffa en swimming-pool finns det en del tips som kan göra att man åtminstone kan njuta av härliga bad under alla sommarens månader. Kanske till och med under hela året. För vad är det som säger att man inte ska kunna njuta av den investering som en pool innebär, mer än under sommarmånaderna?

Smart hantering av swimming-pool

Om man vill ha en swimming-pool som bara är att hoppa ner och bada i, så är det klokt att använda sig av ett poolöverdrag. Och det gäller för alla årets månader. Genom att använda ett överdrag när man inte använder poolen så minskar man rengöringen och får en pool som inte släpper ifrån sig värme under kvällar och nätter.

Men hur var det då med att kunna använda sin pool hela året? Jo, det går alldeles utmärkt. Idag finns mycket bra överdrag eller tak, som man kan använda för att stänga inne värmen. Ansluter man dessutom poolen till en värmekälla, som solceller, så kan man bada hela året.