Det sägs att köket är hemmets hjärta. Det är här det viktiga livet sker när vi är hemma. Ofta är det ju så att festen börjar och slutar i köket. Det är inte så konstigt. Många gånger lagar vi ju maten, kanske fortfarande när gästerna är på ingående. När man väl har ätit maten, vill man kanske fylla på drinkarna, dansa en stund på vardagsrumsgolvet. Håller man på tillräckligt länge, är man lite småhungrig igen på småtimmarna, och slutar i köket. Köket är helt enkelt en viktig plats i ett hem, kanske den viktigaste? Att då genomföra en köksrenovering med jämna mellanrum är viktigt för att behålla värdet på det hus man bor i. Särskilt är det så i Stockholm. Dit kommer de flesta nyheter först, även när det kommer till nya funktioner i kök i Stockholm.

Finns många fina kakelnyheter för kök i år

I höst ser vi några riktigt intressanta trender inom inredning. Det är mycket som är hämtat ur naturen; färgerna i sand-brunt, salvia-grönt, jord-färger och färger som är hämtade från strån och bambu. Vi ser samma trender som förut; det är färggrannt, men ändå mer dämpade färger och inte samma pasteller i inredning. När det kommer till kakelplattor ser vi också några tydliga trender som fortsätter under höst och vinter. Vi listar några av de viktigaste trenderna när det kommer till kakel.

Kakel med ruffigt utseende

Det ojämna, och lite grovhuggna är mycket populärt. Det ska inte se alltför industrialiserat ut eller för jämnt. Tvärtom. Det ojämna har höjts till skyn. Även så när det kommer till det kakel som vi väljer att sätta på väggarna. Vi ser därför en hel del kakel med ett ganska ruffigt utseende, med ojämna ytor och kanter.

Färggrannt och smårutigt

Det smårutiga har kommit tillbaka, sedan 1960-talet när det var som mest populärt. Inte heller är det ovanligt att vi ser olika slags kakel samsas med varandra. Det är en hel del kakel-plattor med tydlig struktur på ytorna och färger som samsas fint tillsammans.

Kakel med struktur

Vi ser kakel med struktur och mönster. Det ger ett helt annat levande intryck när kaklet har en struktur och inte bara är helt platta. Vi ser också kakel som påminner om stenmaterial. Det är lite billigare att kakla med kakelplattor än att klä in hela köket i stenmaterial, även om det är snyggt.

Anlita byggföretag för din köksrenovering

Det kan inte nog poängteras att det är viktigt med utbildad personal när det kommer till att bygga våtväggar och våtutrymmen. Till det krävs också att personalen är vidareutbildad och har de rätta certifieringarna. Särskilt som vi ser nya material på marknaden. Det gäller att känna till hur de olika materialen påverkas av väta och hur man kan skydda huset, eller villan. Läs mer om köksrenoveringar som kan genomföras i Stockholm på köksrenoveringstockholm.com.