En städfirma kan göra flera olika typer av städjobb. Det kan handla om städning hos privatpersoner eller företag. Även sanering kan vara en del av tjänsterna.

Vilken typ av hjälp man vill ha med sin städning kan vara anledningen till vilken städfirma man väljer. En vanlig tjänst är hemstädning. En tjänst där privatpersoner kan boka in 

städhjälp en gång, eller kontinuerligt för att det finns ett behov grundat i problematik eller tidsbrist. Denna typ av städning har blivit allt vanligare.

Privatpersoner och företag kan ibland beställa flyttstädning för att ta bort en tidskrävande del av själva flytten och istället fokusera på det nya boendet. Ibland hjälper de även till med att köra saker som ska till soptippen om kunden inte själv har tid eller möjlighet att göra just det. En tjänst som ofta är uppskattad.

Städfirma gör större jobb

Det finns även möjlighet för företag att anlita en städfirma såsom www.rozenclean.se för den dagliga städningen på företaget. Det kan vara städpersonal med speciell kunskap när det kommer till produkter eller krav på desinfektering. Platser som kan vara i behov av att det används speciella bakteriedödande produkter är skolor och andra platser där många människor vistas.

Sist men inte alltid minst använd är tjänsten sanering. Det kan handla om att en människa inte har tagit hand om sitt hem. Att sopor och annat blivit liggande så att det finns risk för att bakterier frodas och kan skada. Dessa jobb är större och kräver mera kunskap av städfirman.