Markiser är inte bara skydd mot sol och eventuellt duggregn när man sitter ute på Lidingö. En annan viktig aspekt är att de ser bra ut och passar byggnaden.

Finns det behov att skapa skugga är markiser ett bra alternativ. Dessa ger inte bara skugga under härliga luncher och vilostunder, utan kan vara en snygg touch som även fungerar som reklam om den sitter på ett företagsfönster. Det går nämligen att få tryck med företagets logga eller något annat om man hellre önskar det.

För solskydd finns många olika varianter. Det man kanske först tänker på är de som sitter ovanför fönster eller över terrasser och kan tas ut soliga dagar och vevas in när vinden blåser. Eller varför inte när att solen är perfekt den dagen eller att det för tillfället är skugga och behagligt vid solväggen.

Markiser skapar olika känslor

En offwhite markis över en villaterrass på Lidingö ger ett lyxigt intryck. Genast kommer bilden av mysiga middagar i skuggan. Eller paus i leken med saft och bullar för barnen. Den utstrålar ledighet när den sitter på den platsen. Bjuder in till en paus med favoritboken och ett kopp väldoftande kaffe.

Man behöver inte bo i villa för att kunna njuta av en stund under markisen. Det finns speciella sådana för den som bor i lägenhet och vill ha lite skugga på balkongen. De har stödben mellan markisen och balkonggolvet. När de inte används rullas de enkelt upp med hjälp av snören. Visst är det skönt att det finns markiser för alla boenden. Köp hem dina nya markiser här: www.markiserlidingö.se