När man tänker på gåvor är det ofta saker man letar efter i butiker. Ett annat sätt att fira i Stockholm är att hyra in en snickare och bygga en överraskning.

Dottern Annas födelsedag närmade sig och föräldrarna var i planeringsstadiet för hennes födelsedagspresent. Det var inte något man kunde gå och köpa i en butik eller beställa på nätet och få hem i paket. De visste nämligen att Anna önskade sig en garderob till sin lägenhet i utkanten av Stockholm.

Föräldrarna hade hittat en snickare som kunde komma och bygga en garderob. Frågan var bara när. Dottern gick i skolan på dagarna men de ville ge snickaren mera tid. Så de hade gaddat ihop sig med Annas bästa kompis och lyckats skicka iväg dem båda på två dagars kryssning till Helsingfors.

Snickare gjorde kanonjobb

Även om dottern Anna hade en tvåa var den minimal. Därför ville de inte köpa en garderob och ställa in utan hade hyrt in en snickare i Stockholm. När de visste att dottern satt på färjan skred snickaren till verket. Det skulle bli en garderob längs med ena kortsidan i sovrummet.

Föräldrarna hämtade tjejerna på terminalen och körde hem till Anna. Dottern kom ut från sovrummet och tackade föräldrarna för de fina tavlorna. De följde med henne in och och gick fram till väggen där tavlorna fanns. Mamman satte handen mot den och drog åt sidan. Dottern stod som förstummad. Väggen hade varit så lik hennes gamla vägg att hon tappade hakan när kläderna plötsligt hängde där på rad.