Trä som byggmaterial är hållbara material, liksom keramikplattor och stenmaterial som man gärna vill använda på köks- och badrumsgolv. Av tradition har man inte gärna lagt trägolv varken i kök eller badrum, men trägolv är väldigt hållbara. Tänk på alla bastubyggnader som är helt inredda i trä. Här kan vi verkligen rekommendera att inreda i trä, även i utrymmen där man hanterar mycket vatten. Rätt behandlat tål det mycket vatten.

Släng inte gamla trägolv

Har man ett äldre trägolv, kanske man känner för att slänga ut det, men det är mycket energikrävande, inte bara för den som ska riva ut det. Det är nämligen energikrävande att tillverka nya trägolv, och det är energi som inte vår planet har resurser till – kanske just nu, men inte i framtiden och inte i längden. Väljer man i stället att slipa om de trägolv som man redan har, är det så mycket mer miljövänligt än att bara köpa nytt, slita ut och slänga.

Miljövänligt att slipa om, reparera och renovera

Då är det så mycket mer miljövänligt att slipa om golv. Har man ett gammalt, utslitet och fult trägolv, kan du få det som nytt bara genom att slipa om det. Genom att återanvända, återvinna och reparera istället för att köpa nytt varje gång man är trött på det utslitna, är det snällare mot både den egna plånboken och miljön att återanvända. Slipar man om golvet är det bland det mest miljövänliga som du kan göra. Ska man göra det gäller det att hitta de där golvsliparna som är duktiga och som vet hur man gör.

Kriterier när man ska välja hantverkare

Vad är viktigt när man väljer hantverkare? Att de har den rätta utbildningen är väl en självklarhet. Trots det är det inte alla hantverkare som är duktiga på det de gör. Man har sett många renoveringar som har varit helt uppåt väggarna, och då menar vi inte på något snyggt sätt. Tvärtom. Det finns tyvärr hantverkare som inte alls följer gällande branschregler för sitt arbete.

Certifikat – att hantverkarna har certifikat inom sitt arbetsområde är viktigt. Det visar att de har vidareutbildat sig och tycker att kunskap och kompetens är viktiga faktorer för att göra ett bra jobb.

Ansvarsförsäkring – ett seriöst företag ser till att deras hantverkare har ansvarsförsäkring ifall det skulle hända något ute hos kunden. Alla vet att en olycka händer så lätt. Skulle det ske ska inte en kund råka ut för den kostnaden.

Kollektivavtal – ett ansvarsfullt företag tar ansvar för sina anställda. Då betalar man för deras pensioner, sjukersättningar och så vidare.

Vill du läsa om ett hantverksföretag som utför golvslipning i Göteborg, fortsätt då läsa på: http://www.golvslipninggöteborg.com.