Har du funderat på säkerheten hemma hos dig? Om inte är det dags att göra det nu. Om du har en villa, eller radhus, med till exempel en trädgård bakom villan eller radhuset och inte har förstärkt altandörren, då är det hög tid att göra den säkrare nu. Ett sätt är att förstärka altandörren med en gallergrind.

Fördel med en gallergrind

En gallergrind är gjord i stål och järn och är helt omöjliga att bryta upp. Skulle någon ge sig på det, krävs det stålsågar och flera timmar i avskildhet för att kunna bryta upp en sådan säkerhetsdörr som gallergrindar fungera som. De flesta tjuvar har endast 10-15 minuter på sig att forcera en dörr. Oftast handlar det om att göra sönder fönstret nära altandörren och sedan stoppa in en hand, och vrida upp låset. En gallergrind kan man endast öppna med en nyckel, låset går inte att öppna på annat sätt.

Gallergrindar har cylinderlås

De säkra gallergrindarna har cylinderlås, som är så gott som omöjliga att fiffla med och få upp på annat sätt än med en nyckel. En tjuv vill ofta ha 10 minuter på sig för att få upp ett fönster eller en dörr. Om man ser till att det tar längre tid än så, har man som boende och som villaägare skyddat sig mot inbrottstjuvar. Har man till exempel ett bostadslarm tar det i regel 10-15 minuter innan säkerhetsföretaget är på plats. Under den tiden hinner de flesta inbrottstjuvarna ta sig in, knycka något värdefullt och sticka från platsen. Det gör att larmet till säkerhetsföretaget inte kan förhindra inbrottstjuvarna, däremot är det bra att de kommer till platsen och förhindrar tjuvarna att arbeta fritt. En gallergrind förhindrar dem från att komma in i bostaden och stöka runt.