Önskar du dig en glasfiberpool? Efter den sommar som har gått är det verkligen en investering att skaffa sig en glasfiberpool. I sommar har det varit nästan outhärdligt att ha barn, eller om man är lite äldre, att stå ut med den värme som har varit – utan att kunna svalka sig i en skön glasfiberpool. En glasfiberpool innebär att du när som helst kan svalka dig, få motion och ha roligt med familjen, eller vännerna. En glasfiberpool är den slags pool som håller bäst och längst.

Det är en glasfiberpool

Materialet som kallas glasfiber är gjort av komposit. Det är ett byggmaterial som blir alltmer populärt just på grund av långa hållbarhet. Kompositmaterial är en blandning av olika stensorter och är därför väldigt hållbart och tål stötar och går inte sönder. En sådan glasfiberpool kan man få i en  konstruktion i specialkomposit och med integrerade och icke-synliga lamelltäckningar, så att man inte ser fula skarvar där det dessutom kan fastnasmuts. Glasfibret ger också en vacker overflow och infinity. Man kan även få glasfiberpooler med inbäddad keramisk kärna. Dessa glasfiberpooler kommer i olika storlekar. Små, som passar för de mindre trädgårdarna, och stora som ger möjlighet att simma riktiga längder och som ger simmaren motion.

Glasfiberpool inomhus

Bygger man glasfiberpool inomhus behövs inget pooltak, men väl ett skydd så ingen ofrivilligt ramlar i. Det är viktigt att bygga en grind runt glasfiberoolen så att inte små barn eller husdjur ramlar i. Det kan ju också finnas gäster som kan riskera att ramla i glasfiberpoolen om de inte är medvetna om att den finns. För allas säkerhet är det bäst med en skyddande grind. Den behöver inte vara ful, utan kan byggas integrerat i inredningen. Fråga en hantverkare som är erfaren på att bygga glasfiberpooler inomhus. De brukar ha bra lösningar på hur man kan bygga ett snyggt skydd till inomhuspoolen.

Glasfiberpool utomhus

Bygger man däremot glasfiberpool utomhus bör man alltid skaffa ett pooltak till den. Det för att, på samma sätt som med inomhuspoolen; skydda överraskande gäster, barn och husdjur från att ramla i den, men också för att skydda själva glasfiberpoolen. Det är mycket som kan ramla i den, som inte ska vara där, som smuts, damm, löv, barr och annat opassande. Dessutom hjälper pooltaket till att behålla värmen i vattnet när det blir kallare på nätterna. På det sättet kan du bada i din glasfiberpool långt int på hösten. Solen värmer då glasfiberpoolen under dagarna, och med pooltaket behåller du värmen i glasfiberpoolen.