Det där med att ha en blick för något kan vara mycket markant inom olika yrken. Konstnären som får till de där rätta penseldragen, eller inredaren som vrider en möbel och skapar magi.

Vad är det egentligen som skapar mysfaktor, en modern touch eller romantisk inredning? Du kanske försöker kopiera ett uppslag i ett inredningsmagasin, men det ser inte alls likadant ut hemma hos dig. Vad är det som skiljer sig? Som inredare har du en blick för vad som passar ihop och vad som skapar en känsla som du är ute efter. Men det handlar inte bara om vilka möbler du ska köpa eller vilka accenter som du ska lägga till. Det handlar även om rummets disposition, var ljuset kommer in och vilka ytskikt som finns för övrigt. Med andra ord många faktorer som ska skapa en helhet.

Känslan för detaljer

Grunden inom inredning är vilken känsla som ska förmedlas och vilken funktion som rummet ska ha. Därefter tar man in i beräkningen alla faktorer som ljusinsläpp, ytskikt och storlek. Med stora penseldrag väljs möbler som soffor eller sängar. Därefter kommer något som är minst lika viktigt. Nämligen placeringen. Med en enkel vridning går det att skapa rymd i ett rum, eller mysfaktor. Det är också placeringen som avgör funktionen och vilka detaljer som ska läggas till. Men ett rum blir egentligen aldrig färdigt. Och så ska det vara. För du ska alltid ha möjlighet att variera dig efter årstid och känslan som ska förmedlas. Läs mer om inredning på denna hemsida: insyninterior.se