Den som letar efter ett effektivt solskydd ska satsa på persienner. Men persienner har också många andra fördelar. Här kommer några tips för er i Stockholm.

För mycket sol gör att inomhustemperaturen blir för hög och man sover dåligt. Men med persienner kan man enkelt reglera ljusinsläppet och helt stänga ute solens strålar om man vill. Det kan räcka för att hålla temperaturen nere och för att man ska slippa installera en luftkonditionering.

Men det är också väl känt att man sover bättre i ett mörklagt rum. Installerar man persienner kan man stänga ute dagsljuset men slipper också det störande skenet från gatlyktor. I en stad som Stockholm kan det också vara skönt att kunna dra ner persiennerna när man vill vara lite mer privat och inte synas för grannarna.

Det lönar sig att välja persienner av bra kvalitet

Vill man installera persienner i Stockholm brukar det löna sig att satsa på kvalitet. Detta då man ofta använder dem dagligen och drar dem upp eller ner och vinklar dem. Med persienner av bra kvalitet som är anpassade efter fönstret slipper man persienner som fastnar och hänger som en solfjäder.

Det bästa är att ta hjälp av ett företag som är specialiserat på solskydd eftersom man då också får kostnadsfri hjälp med att både mäta och välja rätt persienner. Men framförallt ingår det också montering. Men innan man lägger en beställning kan det vara bra att jämföra priser mellan olika företag specialiserade på solskydd och persienner.