Att försöka sova i ett ljust rum är hopplöst. Oavsett om det är solen, månen eller gatlyktan som lyser in så finns det en lösning. Att köpa mörkläggningsgardiner gör rummet mörkt och skönt.

En gång i tiden bodde vi människor i grottor. Solen styrde dygnsrytmen och blev det för ljust fick man ta med sitt björnskinn eller högen med halm och gå längre in i grottan. Fram till industrialismen startade har man hittat i historiska källor att man sov i två omgångar på natten. Alla hade en vakentimma på natten när man var vaken. Under den timmen rekommenderades att man ägnade sig åt studier, sex eller hälsade på grannen, som också var vaken.

Mörkläggningsgardiner är ett välinvesterat köp

I samband med industrialismen infördes även klockan för folket. I och med klockans intåg blev människorna mer medvetna om tiden. Där började man vända dygnet till att man sov sammanhängande åtta timmar som är standard idag. Eftersom man inte bor i grottor idag får man ordna sin egen sovgrotta på bästa sätt. Att ha en mörk nyans på väggarna är ett första steg.

Köp mörkläggningsgardiner till fönstret för att få det riktigt mörkt. Det är också väldigt skönt att kunna mörklägga rummet om man behöver en powernap på dagen eller är sjuk och vill vila. Addera sedan behaglig belysning i rummet och det blir perfekt. En bra läslampa och en fönsterlampa med mjuk belysning är bra ljuspunkter. Ett par gröna växter som fredskalla eller svärmorstunga är bra sovrumsväxter och ger en ombonad känsla.