Att inreda arbetsplatsen kan vara väldigt enkelt och väldigt svårt. Man vill att kontorsinredningen återspeglar företaget. Dessutom ska inredningen även passa funktionsmässigt.

Det första lilla kontoret företaget hade var kanske enkelt och sparsmakat i inredningen. Lite som en studentlägenhet där man tar det som finns och sätter ihop så får det fungera helt enkelt. Fortsätter man så när man anställer kommer företagets kontor att bli ett sammelsurium av olika möbler i olika epoker.

En röd tråd i kontorsinredningen

För ögonens skull vill man gärna ha en röd tråd i inredningen på kontoret. Har företaget en tydlig färg som man vill kopplas samman med så har man det bra förspänt. Då kan man sätta den färgen som accentfärg på koppar, krukor, en fleecefilt som hänger över soffan för någon som är frusen och så vidare.

Man kan också ta hjälp för att inreda ett kontor. Bästa tipset är att kontakta en inredningsfirma som är specialiserade på kontorsinredning. De kan både ge en enhetlig känsla och anpassa möbler efter det utrymme som finns.

För att få den känsla man vill ha på företaget får man berätta för inredaren vad man tänkt. Det kan vara vilken känsla man vill att det avspeglar, som lyxigt, mysigt eller kanske hemlikt. Andra saker som är bra för inredaren att veta är vilka färger som man vill ska finnas, eller kanske inte ska finnas.
Det är viktigt för inredaren att veta om det är någon typ av möbler som ska prioriteras. Det kan exempelvis vara en specifik möbel som har stor betydelse för arbetet på företaget. Inredaren går sedan igenom de önskemål och krav som finns på listan för att sätta ihop ett utkast till en moodboard.

Kontorsinredningen som moodboard

Ibland blir det fullträff på första försöket med moodboarden och starten av kontorsinredningen kan börja. Andra gånger kan det ta både tre och fyra gånger innan båda parter är helt nöjda och överens. Många gånger händer det att man kommer på detaljer och saker längs vägen som man glömt av.
En inredare är noga med att varje projekt de gör blir unikt. De vet av erfarenhet att varje människa, varje hem och varje kontor är ensamt i sitt slag. Kontorsmiljön ska inte bara vara lustfylld att titta på, det ska också vara en praktisk miljö där man kan utöva sitt arbete. Med bord och stolar anpassade för de som arbetar på företaget både nu och i framtiden. Läs mer om kontorsinredning på denna hemsida: https://resizedesign.se