En nyrenoverad fasad är det absolut finaste som man kan göra när man vill göra en fasad finare och bättre. En nyrenoverad fasad är dessutom det bästa skyddet för villan, fastigheten, radhuset, eller vad det nu är som man har. Förutom själva väggarna på huset, som ju bör vara täckta med puts, cement, träpanel och så vidare, så bör ju fönster också vara väl isolerade och nyrenoverade för att helheten av villan ska bli så bra som möjligt. Vill man dessutom addera något mer, som gör fasaden ännu finare och bättre, bör man montera markiser till fasadens fönster. Det blir i så fall pricken över i:et.

Markiser gör kojan till ett slott

Markiser på ett hus, gör vilken enkel koja som helst till ett veritabelt slott. Att montera fina markiser på fönster gör vilket hus som helst till en snyggare helhet. Det förskönar så gott som vilket hus som helst. Även om du skulle ha ett enklare hus, med enklare material till fasaden, så blir det snyggare med några markiser. Särskilt viktigt är färgvalet här, så att markiserna verkligen lyfter hela fasaden. Man kan välja markiser med en färg som matchar resten av fasaden; har man en mörkgrå färg till fasaden kan man välja en blodröd färg på markiserna, eller har man ett gult hus, med vita knutar kan man välja en vit-och gul-randig markis som passar till det gul/vita huset.

Välj olika slags markiser

Det finns många olika varianter på markiser numera. Det finns de automatiserade som har inbyggda sensorer och som känner både när det regnar, och när solen ligger på, och vecklar då ut sig, eller drar in sig när det börjar regna eller snöa. Förutom det kan man även välja markiser med fler funktioner och utseende.

  1. Markiser som tak över altan

Har man en fin altan, kanske man vill ha ett solskyddande tak, men bara när det är direkt solsken på altanen. Där emellan kanske man tycker att altanen blir mörk om man bygger på ett tak ovanpå altanen. Då är en markis som bildar ett skyddande tak när solen skiner, ett bra alternativ till ett permanent tak över altanen.

2. Markis som vindskydd

Det finns markiser, som finns på väggen och som går diagonalt. Man drar helt enkelt ut markisen som är monterad på husväggen, så bildar markisen ett vindskydd som man kan dra ut eller dra in i sin skyddande aluminiumkasett när man inte vill ha vindskyddet eller inte behöver det. I det sammanhanget är det viktigt att välja ett ganska grovt material till markisen/vindskyddet.

Läs mer här om markiser i Stockholm på: https://www.markis-stockholm.nu.