När man bygger nytt golv i en bostad, gäller det att tänka praktiskt kring golvet och dess användning. I köket, liksom i badrummet kan det förekomma en del spill och vatten som droppar ner på golvet. I badrummet kan det vara en del fukt som lägger sig som en matta på golvet. Därför bör man tänka en och två gånger innan man bestämmer sig för vilket golv som passar där. Då är ett stengolv, eller ett lagt i klinker bästa materialet.

Sten- eller klinkergolv

Ett golv som är lagt med stenskivor eller klinker är ett mycket hållbart golv. Klinkergolvet kan man måla om, ifall man ledsnar på det slags golvet. Stengolvet kan du slipa om nästan hur många gånger som helst. Båda golven är väldigt lätta att hålla rena också. De tål vatten och är därför mycket bra att lägga både i kök och badrum, om man önskar sig praktiska golv i dessa rum.

Linoleummatta

Ett linoleumgolv kanske man önskar sig om man vill ha ett färggrannt golv, med mönster. Ett linoleumgolv kan man också slipa många gånger om man har tröttnat på en yta som ser slitet och smutsigt ut. Ett linoleumgolv pasar mycket bra i hallar, eller som golv i lekrum, eller barnens rum då det är mycket tåligt.

Heltäckningsmatta

En heltäckningsmatta är skönast att ha i ett sovrum, eller varför inte i vardagsrum? Det som gör en heltäckningsmatta så passande är den ombonade känsla som man kan få av en heltäckningsmatta. Barnen kan gilla att mysfaktorn som är hög med en heltäckningsmatta.

Var ska man köpa mattan?

När det kommer till alla dessa olika varianter och till val av matta till golvet, vilken slags som passar i de olika rum som man oftast har i sin bostad, kan man välja en handel med personal som gärna kommer och ger råd och tips om deras mattor och installerar dem hos dig. Har du till exempel måttbeställt en matta, kan de vilja komma ut och kontrollera att mattan ligger som den ska. Du som kund, får då extra tjänster med att de kommer med den hem till dig. Här kan du läsa mer om en mattläggare i Stockholm.