Har du funderat på att skaffa dig en eldstad, eller en braskamin? De allra flesta som är intresserad av inredning och hus, tycker att en braskamin eller en öppen spis, skänker ett hus en extra dimension av lyx och trivsel. Vi behöver ju inte längre värmen från en vedeldad spis längre. Däremot har vi stora behov av sådant som skänker en lugn och ro. Därför kan en braskamin vara en sådan inredningsdetalj som både höjer värdet på huset och som ger de boende en extra lyx hemma.

Plåt

Bland de enklare modellerna, men snyggare, är de braskaminer som är tillverkade i plåt. Med hjälp av plåt kan man få en braskamin i en stilren form. Har man en murad vägg, kan man placera braskaminen av plåt längs den väggen. Braskaminen av plåt tar inte stor plats. Med hjälp av glasluckan behöver man inte ha luckan öppen för att kunna se elden som sprakar inne i braskaminen.

Gjutjärn

En mer traditionell braskamin är tillverkad i gjutjärn. Detta är det gamla, men så praktiska sättet att tillverka kaminer på. Hela järnet blir varmt och ofta ser man därför till att mura in gjutjärnskaminen, på liknande sätt som man murar in en öppen eldstad.

Täljsten

De moderna braskaminerna tillverkas i täljsten. Det ger ett mycket värmebeständigt material som passar utmärkt för eldstäder. Täljsten är annorlunda mot andra material på det sättet att de lagrar värme bättre än andra material.

Hitta braskaminer i Stockholm

Det bästa som du kan göra, när du är intresserad av braskaminer är att leta på nätet. Googla ”braskaminer Stockholm” om du vill se hur de olika braskaminerna kan se ut. Då kan du se hur de kan se ut. Därefter kan det vara läge att besöka en sådan leverantör av braskaminer. Efter det är det lättare att bestämt sig för vilken slags braskamin som du önskar dig. Här kan du läsa mer om braskaminer i Stockholm på: https://www.braskaminerstockholm.nu.