Vilka trender inom inredning kommer vi att se i år? Ska vi tro magasinet Elle Decoration kommer vi att se en återgång till 1990-talet när det kommer till inredning. För den som inte har koll på hur vi inredde våra hus och hem under 1990-talet kommer här en uppdatering och en spaning i framtidens inredningsdetaljer.

Svampmålade och färgglada väggar

Under 1900-talets sista skälvande årtionde, målade vi väggarna med svamp och fick på så sätt en marmoreradliknande yta på väggarna med favoritfärgen. Det var terracottafärg, eller aprikosrött, mossgrönt eller åskgrått som gick i blått som var populära väggfärger. Överhuvudtaget var det många färggranna inredningsdetaljer. Vi hade kvar glasborden, som en rest från 1980-talets inredning, som hade just glasskiva på matbord och soffbord.

Rostfria inredningsdetaljer

Under 1990-talet vältrade vi oss i rostfria inredningsdetaljer. Blandare och kranar gick i rostfritt, liksom krom i sängar och i hallen, som klädhängare, eller som handdukstorkare i badrum.

Gult är inte fult

Det var mycket populärt med gult, vilket vi ser kommer tillbaka i inredningarna. Gult är en alldeles för underskattad färg. Den som inreder sitt hem i gult, blir inte deprimerad, då gult är en positiv färg som piggar upp och gör oss energiska och glada. Alltså, gult är en mycket behaglig färg att inreda med och rekommenderas å det varmaste.

Marmor populärt som mönster

Även marmorskivor, och mönster som marmor, är en rest från 1980-talet som verkligen gick in för marmorn på alla sätt och vis. Även i år är marmorn, både som material och som mönster en riktig trendig färg och som mönster.

Mattor av olika slag

Mattorna är tillbaka. Och vi ser att även heltäckningsmattorna är tillbaka. Här är det mycket populärt i år med både stora, och små mattor, med både kort och lång lugg, med mönster och enfärgade mattor.

Om du känner dig det minsta osäker på hur du ska genomföra en renovering kan vi rekommendera att fortsätta läsa om en professionell plattsättare som till exempel: http://www.plattsättareistockholm.se.