Är det svårt att tänka på sommaren? Även under våren kan det vara riktigt kallt i Sverige. Det kan regna ända in i slutet på maj, men det kan även vara badväder i början av maj. Man vet aldrig med vädret i Sverige – det kan variera från år till år. Till sist kommer sommaren, och man vet aldrig vad det blir för slags sommar. Ska det bli samma, heta och regnfria sommar som 2018? Eller ska den regna bort som andra år? Oavsett om det kommer att regna mesta tiden, kommer du att behöva solskydd.

Gamla fönster kräver markiser

Särskilt väl kommer du att behöva solskydd om du bor i ett hus med fönster som inte har UV-skydd. Det är egentligen bara hus och fönster som lagts in någon gång under de senaste 10 åren som har tillräckligt UV-skydd och som ger ett riktigt bra skydd mot solens skadliga UV-strålar. Och bryr man sig inte om de skadliga UV-strålarna kan man i stället välja markiser för fönster bara för det snygga utseendets skull. Markiser för fönster ger en lyx till hela huset och lyfter utseendet på det.

Markiser – extra ”tak” på altan

Skaffar du dig markiser att ha över altanen, hjälper de till att skapa ett extra tak över altanen. Det bidrar mycket till trivseln och förbättrar utseendet och höjer värdet på villan. Markiser gör verkligen en koja till rena, rama slottet. En markis gör mycket för fasaden. Den kan inte dölja skavanker – om man har det på sin fasad – men den kan försköna en medioker fasad så att den blir finare, snyggare och bättre på alla sätt och vis.

Välj mellan olika markiser

Det finns ett stort antal markiser och varianter på markiser; randiga, rutiga, och markiser med andra mönster. Det finns raka markiser och runda korgmarkiser. Det finna automatiska markiser, det finns de som har en manuell vev som man vevar in och ut sin markis med. Det finns automatiska markiser med motor. Det finns markiser med kassett, som skyddar markisen om den har vevats in. En kassett är ett hölje på markisen i aluminium. Regnar det blir markiserna inte blöta.

Vet du inte var du ska hitta markiser till dina fönster? Googla till exempel ”markiser Huddinge”. Då hittar Google några sådana åt dig.