Handen på hjärtat, underhåller du din husfasad? Husfasader brukar ha en lång hållbarhet, men har det gått mer än 20 år sedan den senaste fasadrenoveringen bör man göra det på nytt. Att renovera husfasader kräver ganska mycket arbete. Dels måste man avlägsna den gamla färgen, om det är så att du har en träpanel på din husfasad. Har du däremot en fasad av tegel eller puts bör du inte avlägsna någon färg. Däremot är det bra att tvätta av den regelbundet med en målarrengöring. Sedan kan du måla om, om du så önskar.

Renovera fönster vart 20:e år

Om det inte är så att du har underhållsfria fönster, bör du renovera dem vart tjugonde år, minst. Om inte, är det bäst att passa på när du ändå renoverar fasaden. Då vet du att de underhålls regelbundet. Om du sedan också bryr dig om både inomhusluften, och utseendet på din husfasad, är det bästa att skaffa sig markiser som kronan på verket när du renoverar husfasaden. Markiserna gör vilket mediokert hus som helst att se både lyxigare och mycket snyggare ut.

Markiser för bättre inomhusklimat

Markiserna inte bara förhöjer utseendet på husfasaden utan hjäper även till att förbättra inomhusklimatet. Med markiser får man en bättre inomhusluft, på det sättet så att solen varken når in med skadliga UV-strålar och heller inte värmer upp fönster och allt som är innanför fönster. Du får en svalare inomhusluft och möblerna i rummet skyddas mot den starka solen. Har du dessutom blommor och växter på fönsterbrädan, så utsätts de inte för den starka solen. Vill du skaffa dig markiser och vill titta på dem i butik? Bor du i Tyresö? Då kan du läsa mer här: http://www.markisertyresö.se.