Om du känner dig trött på din inredning säg i badrummet, kan man med relativt enkla knep fräscha upp badrummet utan att det måste kosta så mycket. Många lägger flera hundratusentals kronor på en hel renovering av badrum, men det måste inte kosta så mycket att renovera det. Om du har kaklat badrummet, kan du mycket väl måla om kaklet i badrummet.

Anlita målare med särskilda kompetenser

När det kommer till att inreda och måla om där hemma, bör man anlita målare som är erfarna och som gör jobbet på ett bra sätt och som höjer värdet på bostaden. Gör man renoveringen helt på egen hand så finns ju alltid risken att arbetet med renoveringen ser amatörmässigt ut. Framför allt att måla om kakel innebär att man måste ha materialkännedom om hur målarfärg på kakel fungerar och hur resultatet kan bli det bästa tänkbara.

Välj färg som påvekar på rätt sätt

När det kommer till att måla om badrum i olika färger finns det några färger som är bättre än andra. Till exempel finns det fina gula färger som är särskilt lämpliga när det kommer till badrum. Gult är en färg som aktiverar oss, som får oss på gott humör, som gör det näst intill omöjligt att vara deprimerad. På samma sätt är det med rosa. Rosa gör oss harmoniska och ger en lugn och ro. På samma sätt är det med grönt, som vi tycker är skönt. Särskilt de färger som just nu är populära; Salviagrönt, den blå färg som kallas Urban Deco och den rosa nyans som går mer mot puderrosa, i en nyans som går mot grått.

Så hittar du rätta målare

Säg att du bor i Danderyd, norr om Stockholm och behöver målare till din renovering i Danderyd. Om du då inte känner till någon målare som har de rätta kompetenserna, kan du googla ”målare Danderyd” för att få några förslag av Google på målare som också arbetar i Danderyd. För arbetet har du alltid möjlighet att dra av på Rot-avdraget, men för materialet och för resekostnaderna har du ingen möjlighet att dra av. Av den anledningen är det bättre för dig om du kan få tag i en målare som arbetar nära bostaden. Här kan du läsa mer om målare i Danderyd.