Den som har tröttnat på Ikeas möbler, som man först måste skruva ihop, sedan håller endast i något år och när det har gått något år, ramlar ihop, längtar man efter riktiga, hållbara möbler som håller i så många år, att ens barn kan ärva dem. Är det dessutom så att man föredrar svensktillverkade möbler som inte är massproducerade någonstans i Kina, eller i Sydostasien, kanske man föredrar någon av de svenska företagens soffor. Bröderna Anderssons soffor har tillverkats under 104 år, de är exklusiva, bekväma och mycket vackra möbler.

Småländska möbler i 100 år

Bröderna Anderssons möbler är från Småland, närmare bestämt i Vetlanda. Det var Gottfrid Andersson som startade en möbeltillverkning i sitt hem på gården i utanför Vetlanda. När sönerna sedan var vuxna övertog de möbeltillverkningen 1946. 10 år senare hade de så framgångsrikt utvecklat möbeltillverkningen att de kunde starta en liten möbelfabrik som då hette Bröderna Anderssons Industrier i Ekenässjön AB. Deras barn och barnbarn har sedan tagit över möbelfabriken i Vetlanda.

Trenden går mot hållbarhet och högre kvalitet

Bröderna Anderssons möbler ligger helt rätt i tiden. Vi vill hellre ha möbler med kvalitet och som håller i flera generationer, och även om de kostar lite mer än till exempel Ikeas soffor och sängar, är det inget som skrämmer. För Bröderna Anderssons möbler handlar det om material med höga krav på kvalitet och ett klassiskt handlag med dem. För dem är varje möbel ett hantverk, med riktiga sömmar i möblerna och stoppning med hållbara material.