Söker du hantverkare i Stockholm? Om du inte specificerar vad för slags hantverkare som du vill ha tag i, får du upp över 4.500 hantverkare som erbjuder alla slags olika tjänster som har med hantverk att göra. Om du smalnar av vad du behöver få tag i, till exempel en målare i Solna, norra Stockholm får du förslag på åtminstone ett 50-tal målare som alla erbjuder sina tjänster i norra eller centrala delarna av Stockholm. Så hur ska man veta vilka hantverkare som är bra, eller mindre bra? Här går vi igenom några viktiga kriterier för valet av målare i Solna.

Kunna ge bra referenser

Alla hantverkare bör kunna ge referenser på bra arbeten som de har gjort för nöjda kunder. Kan de inte det är det något som är fel på dem. Har de inga nöjda kunder, lär inte heller du blir nöjd med deras arbete.

Ha en bra offert

När du tar kontakt med någon målerifirma, bör du be om en offert innan du bestämmer dig för vilka som du ska anlita. Du vill väl inte få en obehaglig överraskning när det blir dags att betala fakturan eller hur?

Ge nöjd-kund-garanti

Om det är ett företag med duktiga målare som vill göra ett bra arbete, är det viktigt att de ska kunna göra arbetet tills du som kund är nöjd med dem. Om de står för att de kan arbeta så att deras kunder blir nöjda, bör du kunna ge nöjd-kund-garanti på sina arbeten. Då vet du som kund att du kommer att bli nöjd, då de arbetar tills det blir bra.

Ha egen ansvarsförsäkring

Att ha en ansvarsförsäkring innebär att de har tecknat en egen försäkring som försäkrar dem under tiden som de arbetar hemma hos dig, eller i er bostadsrättsförening. Skulle det då hända något under arbetets gång, faller inte ansvaret på kunderna utan det tar företaget i fråga för sina målare.