Sedan ungefär ett och ett halvt decennium tillbaka är det vanligt att anlita en inredare som stylar bostaden eller fastigheten som skall säljas. Det är en konst i sig som har vissa likheter med inredningsdesign men som mer går ut på att öppna upp ytan och göra den tillgänglig för många mer än att skapa funktion och design lämpad för en estetik, familj, person eller företag.

Om du skall måla – måla ljust!

Innan man börjar styla kan det vara värt att fräscha upp lägenheten med lite färg. Ett nytt lager färg tar bort märken som blivit på väggarna. Välj ljusa kulörer. Det måste inte nödvändigtvis vara vitt men det är bra att lägenheten ger ett ljust, fräscht och nytt utseende. Just nu är det trendigt med gråa pastelltoner som salvia grönt och puderrosa.

Fokusera på hallen

Det första som spekulanter ser när de kommer in är hallen. Hallar kan ofta kännas trånga och mörka. Se till att hallen är ordentligt belyst och att det inte finns för mycket skrymmande föremål där. Eftersom hallen är det första rummet man kommer in i är det också extra viktigt att där är ordning. Ha en näst intill minimalistisk ingång när du inreder hallen. Ju mindre, desto bättre!

Skapa stilleben

Många homestylister arbetar med att skapa olika stilleben där de beyler en ytas funktion. I köket kan det exempelvis vara köksbänken där man lägger fram en skärbräda med några tomater och en uppslagen kokbok. Kanske en hopvikt kökshandduk och en kruka med några örter står bredvid tillsammans med en flaska olivolja. I vardagsrummet, på soffbordet ligger en bok och i soffan ligger en stor och mysig filt. På golvet i barnrummet har någon börjat bygga ett torn där två igelkottar skall bo.

Anlita en stylist

När man skall sälja en fastighet eller bostad är det mycket att tänka på och att ge sig på att homestyla sin lägenhet själv kan bli lite för mycket därför kan det vara smart att anlita en expert som gör det ordentligt och bra. Det är enkelt att få tag på professionella inredare i som utför homestyling i Uppsala.

Lycka till!