En badrumsrenovering ska utföras av proffs. För de flesta av arbetsmomenten i en badrumsrenovering krävs yrkeskunskap och erfarenhet för att få ett så bra resultat som möjligt. För VVS-arbeten som rördragning och upprättande av tätskikt finns det i regel krav från till exempel försäkringsbolag och bostadsrättsföreningar att arbetena ska utföras av fackmän. Vad gäller el är det till och med olagligt att utföra arbetet själv.

Men bara för att man hittar en firma i Nacka som kan göra en komplett badrumsrenovering är det inte säkert att man får ett perfekt jobb utfört. Även om de flesta badrumsfirmor i Nacka är seriösa och kompetenta så finns det undantag, precis som i alla branscher. Det gäller att man noga kollar upp den firma man tänker anlita, och helst också att man tar in offerter från så många man hinner och gör jämförelser.

Välj en firma som kan erbjuda totalentreprenad

I Nacka har man fördelen av att kunna välja bland duktiga hantverkare i hela Storstockholm, och det finns hundratals, om inte tusentals, firmor att välja bland. De flesta är små och kan i regel inte erbjuda totalentreprenad på en badrumsrenovering. Detta kan vara ok, om du till exempel bara vill reparera trasigt kakel eller ha hjälp med att installera en ny duschkabin.

Men vid en renovering när det både behövs elektriker, VVS-montör, snickare och målare bör man vända sig till en firma som kan erbjuda allt detta, i stället för att själv leta runt och organisera hantverkare. En firma som kan erbjuda totalentreprenad gör det billigare, smidigare och snabbare att renovera badrummet.

Kolla kundomdömen, ansvarsförsäkring och certifikat

En badrumsfirma som du ska kunna lita på har alltid rätt behörigheter och tillstånd för arbete i våtrum. Kakelläggare har sina behörigheter, målare och elektriker andra. Ofta framgår det på firmans hemsida om de har behörighet, annars kan man kolla upp företaget på respektive branschorganisations hemsida. Ansvarsförsäkring ska också finnas, ifall något oförutsett skulle hända under renoveringen.

Dessutom ska du alltid kolla upp firmans omdömen från tidigare kunder. Genom att läsa vad tidigare kunder har tyckt om firmans arbete och bemötande får man ganska snabbt en bild av vad för slags företag det rör sig om. Något enstaka dåligt omdöme har nästan alla firmor, det går inte att göra alla nöjda hela tiden  och i en del fall är det säkert så att en stor del av problemet ligger hos kunden själv. Men om en firma nästan uteslutande får negativa omdömen ska du så klart inte välja den.

Ha inte för bråttom

Är man ute i god tid och själv har en klar bild av vad man vill ha utfört brukar det gå lätt att hitta en bra renoveringsfirma i Nacka som kan utföra en badrumsrenovering. Rätt utförd är en badrumsrenovering en bra investering eftersom den höjer värdet på bostaden, men det kostar mycket pengar att renovera ett badrum och man vill att det ska vara värt det. Därför är det bra att lägga ner tid och omsorg på att välja en så bra firma som möjligt. Läs mer om badrumsrenovering som du kan få i Nacka: badrumsrenoveringnacka.se.