Är du på jakt efter en målare i Hägersten? Klart är att man har ett stort urval av aktörer att välja mellan. Det är nämligen inte bara firmorna som faktiskt är baserade i Hägersten som man kan anlita. I och med dess omedelbara närhet till Stockholm, har man kanske ett av de största urvalen i landet att botanisera bland. 

Att urvalet är stort är dock inte bara av godo. Det kan komma med många fördelar – till exempel att en hederlig men hård konkurrens kan driva ned priser och öka kvaliteten på tjänsterna – men det gör också svårt att välja. Om man inte har anlitat en målare förut kan det kännas lite nervöst. Den som ska göra jobbet behöver man känna ett stort förtroende för. Om jobbet är omfattande och utförs på ett felaktigt sätt, kan det bli dyrt att åtgärda det. Så hur ska man egentligen göra?

Granska firmorna ordentligt

Oavsett hur du bär dig åt för att sondera urvalet bör du granska de alternativ du kommer fram till noggrant. Det kan du till exempel göra på följande vis: 

  • Referenser. En duktig målare i Hägersten bör inte ha några problem att tillhandahålla referenser på begäran. Kanske får du ett telefonnummer till en tidigare kund? Ring i sådana fall och fråga om kvaliteten på arbetet, hur bemötande var, om de höll tider och om några oväntade avgifter visade sig på slutfakturan. Titta även på omdömen och recensioner på sociala medier och diverse plattformar vars syfte är just att samla omdömen för firmor.
  • F-skatt. När du anlitar en målare bör du kontrollera att denne innehar F-skatt. En del hantverkare har A-skatt, med konsekvensen att du som kund anses vara arbetsgivare. I praktiken innebär det att det är du som behöver ansvara för att betala in försäkringar, arbetsgivaravgifter och dra av skatter. Det här är ett bekymmer som enkelt kan undvikas genom att helt enkelt kika efter F-skatt.
  • Ekonomin. Har firman skulder? Hur ser ekonomin ut i allmänhet? Om du ska anlita en målare i Hägersten för ett större projekt är det särskilt viktigt att ta ekonomin i beaktning. Om det kan tänkas finnas en risk att bolaget går i konkurs medan arbetet med ditt projekt pågår, bör en annan aktör väljas. Det här är inte alltid enkelt att se, men om du ser att firman går med stora minussiffror, så kan det vara en varningsflagga att notera.

Så hittar du dem

Det finns flera metoder för att hitta en målare i Hägersten. Här ger vi några exempel: 

  • Vänner och bekanta. Innan du börjar leta runt på egen hand kan du fråga vänner och bekanta om de känner till någon bra målare i området. Om din vän har haft en god upplevelse med en viss aktör, lär även du ha det.
  • Offertsidor. Offertsidor är tjänster där du skickar in en uppdragsbeskrivning, som sedan matchas med olika hantverkare i närheten.
  • Internetsök. Sök på nätet – men glöm för all del inte att kolla upp firmorna ordentligt. 

Här kan du läsa mer om du vill hitta en målare i Hägersten, specifikt.