Har ni ett slitet trägolv som ni inte vet om ni ska behålla? De flesta trägolv blir som nya igen med en golvslipning. Här kommer några tips för er i Stockholm.

De flesta trägolv går att slipa och de blir som nya igen. Att slipa om ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt. Men tyvärr kan man inte slipa ett golv hur många gånger som helst. Är man osäker på om golvet går att slipa kan man rådfråga en golvslipningsfirma.

Många firmor erbjuder besiktning av golv i samband med att man ber om en offert gällande golvslipning. Då får man också förslag på lämpliga ytbehandlingar. Lack, vax och olja är de ytbehandlingar man oftast använder. Vilken man väljer beror på vilket rum det är och vilken känsla och utseende man vill att golvet ska få.

Dammfri golvslipning

Vill man ha hjälp med golvslipning i Stockholm ska man vända sig till en firma som erbjuder renovering av trägolv med moderna maskiner. Då slipas golven inte mer än nödvändigt. Detta för att man ska kunna slipa om dem igen när det behövs. Moderna slipmaskiner slipar också dammfritt då de samlar upp slipdammet samtidigt som de jobbar.

En seriös golvslipningsfirma erbjuder även garanti på sin slipning. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget när man anlitar en firma för golvslipning. Det gör att det knappt lönar sig att själv slipa golven. Tar man hjälp av ett proffs blir golven också helt jämna, utan slipmärken. Då håller sig golven också snygga desto längre.