Ska du sälja din bostad? Med tanke på det amorteringskrav som krävs av alla som tar banklån är det bra om några bostäder alls blir sålda. Man får inta en positiv syn på bostadsförsäljningen och räkna med att säljtiden tar längre tid än förut. Länge har det varit säljarens marknad, på grund av bostadsbristen. Nu ser det alltmer ut att vara köparens marknad. Rollerna är ombytta. Det innebär bland annat att säljarna behöver lägga mer tid på att sälja sina bostäder. Det innebär att säljaren behöver anstränga sig mer för att få sin bostad såld. Så vad kan man göra för att få ett så bra pris som möjligt på sin bostad?

1. Anlita en mäklare

Det är lite omtvistat detta om man ska anltia en mäklare för sin bostadsförsäljning eller ej. De flesta är ändå eniga om att det alltid lönar sig att anlita en mäklare för sin bostadsförsäljning. En mäklare har som väldigt få andra har; stora kontaktytor som de kan använda för att få en bostad såld. Ofta brukar de samla på sig uppgifter till personer som är intresserade av att köpa en villa eller en lägenhet. De har dessutom tillgång till flera hemsidor där de kan lägga upp en bostadsannons och vips, vill folk komma på bostadsvisningar. Det brukar löna sig att anlita en mäklare. En sådan tar reda på så mycket det bara går om din bostad, och är en slags garant för att allt är i sin ordniong. En bostadsspekulant kan känna sig tryggare när det finns en mäklare till bostaden som de är intresserade av.

2. Renovera sin bostad

Har man en sliten bostad, kan man göra den mer attraktiv genom att renovera den. Har man slitna tapeter, vill man helst ta bort dem och sätta upp nya. Om fasaden är ful, kan man lyfta hela huset genom att måla om fasaden, liksom fönster. På så sätt kan man få mycekt mer för villan eller lägenheten. Ingen dum idé alltså att renovera bostaden för att få fler som är intresserade av att köpa bopstaden.

3. Göra en homestyling i Stockholm

Det sista och bästa tipset på om man känner dig osäker på om man ska få sin bostad såld, är att arrangera en homestyling. De flesta som gör detta, märker genast att priset har gått upp genom att fler har visat intresse för bostaden efter en homestyling. Det som en inredare gör i en homestyling är att genom homestylingen blir bostaden så mycekt mer attraktiv för föer personer, vilket trissar upp priset på bostaden.