Har du inte spenderat tillräckligt med tid i din källare med dess kusliga spöken? Nu är det hög tid att börja dra nytta av den fulla potentialen i ditt hem. Ditt skräprum kan bli mycket mer än så – det kan bli allt du önskar! En spa-oas, en mysig avkopplingsplats eller till och med en gästsvit.

Alltför många av oss utnyttjar inte till fullo de möjligheter som våra bostäder erbjuder. Medan vi trängs i ett antal rum finns det outnyttjade ytor som bara väntar på att tas i anspråk. Många fristående hus har en hel källarvåning som är dåligt utformad och mest används som förvaring för utemöbler under sommaren.

Det är inte nödvändigt att ha separata utrymmen för matvaror, skräp och tvättstuga på över tjugo kvadratmeter. Livet kan bli mycket mer spännande om du tar tag i situationen och faktiskt gör källaren till en integrerad del av ditt hem. Det är inte svårt att inse när man verkligen tänker efter.

Vad är ditt drömprojekt?

Varje familj och individ är unika och har olika intressen och behov. När du bestämmer dig för att renovera din källare börjar du med en vision. Kanske drömmer du om ett hemmabio, medan grannen vill ha ett eget spa och kusinen önskar ett bekvämt utrymme för sina gäster. Alla projekt börjar med en dröm.

I praktiken börjar din renovering genom att säkerställa att källaren är fuktsäker. God ventilation och en hälsosam miljö är av yttersta vikt oavsett vilket användningsområde du planerar för. Det byggföretag du anlitar kommer att hjälpa dig med både planeringen och det fysiska arbetet. Med sin erfarenhet kan de erbjuda värdefulla råd och vägledning. Du behöver inte köpa ett större hus – du behöver bara utnyttja de befintliga ytor du redan har till ditt förfogande.

Är du i intresserad av källrenovering i Stockholm? Läs mer på: källarrenoveringstockholm.se