När det är dags en målerifirma i Stockholm att måla om fasaden är det viktigt att välja samma färg som man hade förut. Vill man byta färg måste man först ansöka om bygglov. När man har sökt och blivit beviljad bygglov, är det sedan dags att anlita en målare.

Känner man inte till någon målerifirma i Stockholm kan man i så fall googla ”målerifirma Stockholm” för att få några sådana förslag av Googles sökmotorer. Efter det är det bara att ta kontakt med dem man har fått kontaktuppgifter till och be om referenser och offerter. Man vill ju inte ha någon målerifirma som inte gör något bra jobb, eller hur?

Referenser är viktiga

Referenser säger mycket om hur målerifirman arbetar. Är de servicevänliga? Kommer de på utlovad tid? Saltar de räkningarna? När det kommer till målerier av olika slag är det viktigt att de arbetar punktligt och noggrant. Man vill ju inte att de målar ovanpå flagnad färg, till exempel. Sedan är det viktigt att de är ansvarsfulla, kan sitt arbete och lyssnar på sina kunder.

Målerifirma med F-skattsedel

Det är också viktigt att en målerifirma har F-skattsedel, så att man kan dra av på Rot-avdraget för deras arbetskostnad. Utan F-skattsedeln blir deras kunder deras arbetsgivare när de anlitar dem. Då bör man ju alltid betala för deras arbetsgivaravgifter och sociala utgifter. Och skatt. Det är också bra om de har egen ansvarsförsäkring och inte låter kunderna betala för deras missöden. Har de dessutom kollektivavtal visar de på att de tar ekonomiskt ansvar för sina arbetare.