Bor du i  ett äldre hus, eller lägenhet? Om det är länge sedan som man bytte stammarna i din bostad, kan det mycket väl vara dags att göra något åt saken. Det hinner rinna mycket vatten och avlopp genom rören och stammarna under flera års tid. Hur mycket det har slitit på rören, beror på hur många boende det är som har använt sig av avlopps- och vattenrören, hur många gånger som man har använt sig av vattnet och avloppet.

Anlita rörmokare i Göteborg

Anlita en firma som kommer och tar reda på hur det står till med dina rör. Det kan man inte göra utan hjälp av en kamera som kan gå in i rören och sända bilder och filmer till en dator. Då kan du som kund, själv se hur det står till med dina rör. Visar det sig att det är dags att förnya rören, kan du göra det på ett miljövänligt sätt. Det är både billigare och mindre krångligt än andra sätt att förnya avlopps- och vattenrör. Det kallar relining.

Det är relining

Relining betyder, enkelt förklarat att man antingen lägger in helt nya plaströr i de befintliga rören som finns. På det sättet ser man till att vattnet och avloppet forsar fram på säkert sätt. Om du genomför en relining behöver inte oroa dig över rören och hållbarheten. Du förnyar insidan av avlopps- och vattenrör. Man kan även genomföra en relining genom att spruta in plast ini rören och sedan härda plasten. Det innebär att plasten lägger sig som en skyddande hinna inuti rören och gör att de håller för längre tid framåt.

Du får fräscht vatten med relining

Vill du få ny, fräsch smak på vattnet om du har gamla rör är relining ett säkert sätt att se till att rören håller, och inte springer läck. Det är ett billigt sätt att förnya dem på. Det är miljövänligt sätt att förnya dina stammar. Att lägga nya rör, innebär en mycket större mängd energi, dels för att tillverka de nya rören, dels själva arbetet. För att lägga nya rör, måste man riva upp allt i badrummet; väggar och golv. Man gräver sedan upp de gamla rören längs hela rörledningarna tills man kommer till den delen som inte längre är dina rör. Sedan läggs nya rör, och man lägger tillbaka jorden. På samma sätt brukar man helrenovera badrum och kök där man har lagt nya rör. Läs mer här.