Mer än en gång händer det att man ser riktiga renoveringsobjekt som utannonseras på nätet och andra ställen där man gör reklam för nya bostäder. Ofta visar det sig att den som har bott i bostaden innan säkerligen har bott där ganska länge och har antingen inte brytt sig om eller inte har velat förändra något i sitt hus, och senast bostaden blev renoverat var någon gång för 30-40 år sedan. Är det så att du har förvärvat en sådan bostad? Då kanske det är dags att renovera hela bostaden? Varför inte börja med badrummet?

Genomför en miljövänlig renovering

Om det bara går, varför inte göra en så miljövänlig renovering som möjligt? Det kan kännas lite annorlunda att göra det, framför allt som man kanske är van vid att riva ut och bara slänga. Det mest miljövänliga är att riva ut, och sedan återanvända. Det tar lite längre tid, men det är det värt. När du köper ny inredning, kräver det enorma mängder med energi för att tillverka en ny inredning till ditt badrum.

Kan du sälja någon del av inredningen?

Ibland kan det ju vara så att man är rejält trött på den egna, gamla inredningen. Då behöver man heller inte riva ut och slänga det. Då kan man sälja den gamla inredningen, eller skänka bort den gamla inredningen till någon som är villig att komma och hämta det. Då slipper du köra iväg det också. Samtidigt vet du att den gamla inredningen kommer till användning och du kan ha gott samvete.

Anlita erfaren rörmokare i Stockholm till VVS

När du ska installera VVS är det bästa att anlita en erfaren rörmokare i Stockholm (om det är där du bor). Känner du inte till någon som du kan anlita kan du alltid googla ”rörmokare Stockholm” – förutsatt att det är där du bor. Annars skriver du in din ort efter ”rörmokare” på Googles sökruta. Efter det får du sedan flera namn på rörmokare som arbetar där du har skrivit in orten. Det är alltid bäst att anlita rörmokare som arbetar när din bostadsadress, eftersom du betalar rörmokarens tjänsteresor; till och från ditt hem.

Med Rot-avdraget blir arbetet förmånligare

Som tur är det möjligt att dra av all slags VVS-arbeten med hjälp av Rot-avdraget, men aldrig mer än 50.000 kronor per år och per person i ditt hushåll. Många rörmokare och VVS-företag ser till att göra Rot-avdragen åt sina kunder, så de är mindre arbete med blanketter och liknande.