Om du tänker på äggskal, så har du den starkaste trenden inom badrumsinredning just nu. Äggskal är vita, bruna eller prickiga. De är ovala. Och just så ser de flesta badrumsinredningen ut just nu; ovala eller runda handfat, ovalt eller runt badkar och ovala eller runda speglar. Det mesta är runt när det kommer till inredningstrender i år. Även kaklet som vi kaklar badrum med är, inte runda, men åttakantiga – nästan runda. Just åttakantiga kakelplattor är mycket inne i år.

Populära färger i badrumsinredning

När det kommer till badrumsinredning, ser vi att den inredningsstil som kallats den ”skandinaviska stilen” fortfarande gäller när et kommer till badrum. Fortfarande är det vitt och grått kakel som fortsätter att vara populära. Det är ingen dum idé alls. Med vitt och ljusgrått kakel får du in det ljus som du säkert behöver alla de tidiga morgnar som man behöver för att vakna. Ofta är badrum ganska små rum, så man behöver det vita och ljusa kaklet och klinkern för att lysa upp badrummet så gott det går. Det är inte snyggt med mörka badrum, då de mörka färgerna ”äter upp” ljuset i dem.

Populära material i badrum

De mest populära byggmaterialen som vi ser i badrum i år är stenskivor, kakel, klinker och metall. Sten som material är mycket populärt i både kök och badrum. Man kanske inte vill ha stenmaterial i hela köket, men man kan inreda med stenmaterial i bänkskivor i både kök och badrum. Framför allt har carraramarmor seglat upp som ett mycket populärt byggmaterial. Det är inte konstigt då just den typen av marmor är mycket fin, stilren och vacker stensort. Och tittar man noga, påminner den en del om äggskal.

Anlita en hantverksfirma för renovering av badrum

Alla är ju inte födda till inredare. Är det så att du känner dig osäker på hur du ska inreda ditt badrum, duschen eller vilket inredningsmaterial som du ska välja, kan du faktiskt rådfråga en hantverksfirma som arbetar med renoveringar och har sett många olika slags inredningar i badrum och vet vad som passar, fungerar ihop och vad som gör sig bäst i badrum. Många av dessa, till exempel i Stockholm, har bra kontakter med leverantörer av badrumsinredning och kan ge rabatterade, eller bättre priser på det. Förutom att de vet hur man renoverar badrum i Stockholm, vet de också hur de olika materialen passar tillsammans. Är du intresserad av att renovera ditt badrum i Stockholm kan du läsa mer genom att klicka på denna länk.